0
Košarica
0,00 €

Klešče GEDORE

Objavljeno: 06.02.2024

Klešče GEDORE

 

Močne in učinkovite

GEDORE kakovost in zanesljivost predstavlja inovativno tehnološko in ekološko usmerjeno proizvodnjo, kar zagotavljamo z uporabo sodobnih proizvodnih tehnik. Rezultat znanja in več kot 100 let izkušenj je celovit nabor klešč: od kombiniranih klešč, ščipalnih klešč, montažnih klešč, klešč za električarje in finomehanike ter klešč za posebne namene. Klešče GEDORE prepričajo s svojo funkcionalnostjo, natančnostjo, dimenzijsko točnostjo in inteligentnim ergonomskim oblikovanjem.

 

Prednosti GEDORE klešč

 

Zakaj izbrati GEDORE klešče

• Visoka rezalna zmogljivost zaradi induktivnega kaljenja rezalnih robov.

• Ergonomsko oblikovanje in popolno naleganje dvokomponentnih in protizdrsnih ročajev.

• Optimalna uporaba vzvoda pri modelih K, dosežena s posebnim oblikovanjem (KRAFT) klešč GEDORE.

• Visoka upogibna trdnost in posledično minimalno tveganje poškodb zaradi kovanega in kaljenega jekla.

• Natančna obdelava in kaljenje v oljni kopeli s popuščanjem zagotavlja dolgo življenjsko dobo klešč.

• Zaščita pred korozijo in poškodbami površine z galvansko zaščito postopka nikljanja ali kromiranja.

• Izjemno širok izbor po namenu, velikosti, površinski obdelavi in izvedbi ročajev.

• Kvaliteta GEDORE s garancijo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Močne klešče »K - Power Pliers«

 

GEDORE »K - Power Pliers« močne klešče

Večja rezalna in stiskalna sila z manj truda? To je mogoče s posebnim oblikovanjem »K« močnih klešč GEDORE. Konstruktorji GEDORE »K« klešč so izkoristili fizikalno enačbo vzvoda pri oblikovanju teh klešč. Za razliko od drugih klešč imajo »K« klešče ekscentrično nameščeno os v zglobu. Sila, s katero stiskamo ročaje klešč, se preko zgloba prenaša na rezalni rob. Zaradi večjega razmerja ročic ta zasnova povečuje rezalno silo. To zagotavlja do 35% večjo silo na rezalnem robu v primerjavi z drugimi modeli klešč. Nedrseči in ergonomsko oblikovani ročaji dodatno povečajo rezalno silo.

 

Poudarek na močnih kleščah: 8250 Močne kombinirane klešče

Najvišja rezalna zmogljivost z minimalnim trudom zaradi optimalne kombinacije geometrije rezanja, ekscentrične  osi zgloba in ergonomske oblike ročaja. GEDORE 8250 K močne kombinirane klešče nudijo izjemno moč za  lahkotno rezanje. Posebna konstrukcija zgloba zagotavlja 35% večjo rezalno silo. Dodatno indukcijsko kaljeni  rezalni robovi zanesljivo in varno režejo tudi trdo žico.

 

GEDORE AUSTRIA

Iz Avstrije v ves svet

V 80. letih prejšnjega stoletja se je obrat GEDORE Avstrija razvil v kompetenten center za proizvodnjo klešč. Od takrat naprej je proizvodnja klešč GEDORE osrednja dejavnost v tem obratu.

Trenutni nabor klešč, proizvedenih v GEDORE Avstrija, sega od najmanjših finomehaničnih klešč do največjih cevnih ključev. Visoka raznovrstnost, dolgoletne izkušnje pri oblikovanju delovne opreme in novih izdelkov ter lokacija, organizirana po sodobnih načelih vitke proizvodnje, tvorijo osnovo za inovativne izdelke izjemne kakovosti.

Proizvodnja klešč

Klešče in ostala ročna orodja morajo biti kakovostna, zanesljiva, uporabniku prijazna in varna za uporabo. Vse to zagotavlja uporaba kvalitetnih surovin, ergonomsko oblikovanje, kvaliteten in ekološko usmerjen proizvodni proces.

Zato se za GEDORE orodja uporablja jekal najboljše kakovosti, moderne stroje in okolju prijazne proizvodne procese. V strojnem parku se uporabljajo najnovejši CNC stroji in optimizirane avtomatizirane proizvodne linije z brusilnimi roboti. Kljub temu ostajata preverjena kovaška obrt in nepogrešljivo znanje zaposlenih pri GEDORE bistvena sestavna dela proizvodnje. Kompleksen proizvodni proces, ki se začne s segrevanjem surovca, se nadaljuje s posebnimi obdelavami, fino obdelavo, ročno finalizacijo in se zaključi s strogim nadzorom kakovosti.

1.

Kovan kos, prerezan na velikost iz kaljenega jekla C50

2.

Vroče kovan odkovek je kovan v dvojnem utopu. Odvečen rob se odstrani z ekscentrično stiskalnico.

3.

Kovane polizdelke "popuščamo", da dosežemo še bolj fino zrnato, bolj enakomerno strukturo z optimalno trdnostjo. Po odstranjevanju kovnega robu, se surovci umerijo za nadaljnje proizvodne korake.

4.

Glava klešč je obdelana na 5-osnem CNC obdelovalnem centru. Izvrtana in posneta luknja zgloba. Sedež in izvrtina sta obdelana na toleranco. Površina okoli zgloba je grobo obdelana, zobje so fino obdelani.

5.

Površina sedeža zgloba je natančno obdelana. Glava klešč dobi svojo končno obliko.

6.

Klešče so zakovičene z zatičem. Brezhibno gibljiv zglob, brez zračnosti, je osnovna zahteva za varno enoročno delovanje.

7.

V peči za kaljenje, klešče v zaščitni atmosferi segrejejo, nato jih kalijo v olju in nazadnje žarijo za popuščanje napetosti. Oblika kalilne peči zagotavlja enakomerno porazdelitev procesnih plinov, kar zagotavlja zahtevane tehnične lastnosti materiala.

8.

Rezalni robovi klešč GEDORE se ponovno kaljeni. Dodatna trdota, dosežena s tem postopkom, zagotavlja visoko zmogljivost in dolgo življenjsko.

9.

Glava klešč se dodatno obrusi. S tem zagotovijo skladno obliko in geometrijo.

10.

Površina se očisti s peskanjem. Odstranitev lusk in maščobe je potrebna za nadaljnji postopek galvanizacije.

11.

S pomočjo galvanizacije nanešena nikljeva Ni prevleka zagotavlja zaščito pred korozijo. S postopkom kromiranja Cr v mat izvedbi, izboljšamo videz, preprečimo bleščanje in zagotovimo popoln zaključek modelov C in JC.

12.

Klešče v različici TL so robotsko črno pobarvane in imajo gumirane ročaje. Nedrseči ročaji klešč v izvedbi JC so izdelani iz dvokomponentne umetne mase, nasajeni in dodatno zalepljeni.

 

Čeljusti, rezalni rob in zglob

Obsežna in vsestranska ponudba klešč GEDORE vam nudi veliko izbiro. Glede na izziv in uporabo lahko izbira klešč pomembno vpliva na rezultat. Pravilna izbira klešč lahko zmanjša obseg dela, potreben čas in fizični napor. Zato je pomembno poznati značilnosti in funkcije klešč ter njihovih sestavnih delov.

Zato si najprej odgovorite na vprašanje: ali želim rezati, ločevati, prijemati, držati, lupiti ali stiskati?

Čeljusti - 3 osnovne oblike

Čeljusti klešč so na voljo v treh različnih osnovnih oblikah: ravne, polokrogle in okrogle. Klešče z ravnimi čeljustmi so primerne za trdno držanje delov. Klešče s polokroglimi čeljustmi pogosto najdemo pri finomehaničnih modelih, imajo pogosto ozek vrh. Zato so namenjene za uporabo v servisnem in elektronskem sektorju. Kdor mora deformirati ali upogniti obdelovanec, lahko izbere klešče z okroglimi čeljustmi, na primer nazobčane okrogle klešče.

Poleg teh treh osnovnih oblike, ponudbo dopolnjujejo posebne oblike. Klešče za rezanje kablov, klešče za stiskanje ali klešče za luščenje, klešče za posebne namene in funkcijah za določena opravila.

Okrogle čeljusti 

 Ploščate čeljusti

 Polokrogle čeljusti

 

 

Rezalni robovi klešč - položaj, oblika in funkcija

Rezalni robovi klešč se razlikujejo glede na svoj položaj in obliko. Obe značilnosti sta standardizirani z DIN ISO 5742, katerih zahteve GEDORE brez izjeme izpolnjuje in v nekaterih primerih tudi presega. Klešče z izbočenim rezalnim robom so še posebej primerne za ravno rezanje. Stranske ščipalke in čelne ščipalke so prav tako primerne za ravno rezanje. Te dve obliki sta najbolj primerni za pogosto rezanje. Učinkovita konstrukcija, za visoko učinkovito uporabo. Če so rezalni robovi znotraj glave klešč, ravno rezanje ni mogoče.

Glede na funkcijo in uporabo razlikujemo med položajem rezalnih robov in njihovo obliko. Rezalni robovi brez za rezanje brez fasete se lahko uporabijo pri kleščah za ravno rezanje plastike. Zahtevana rezalna sila ni zelo velika, mehki materiali, kot je plastika, pa se med rezanjem ne deformirajo. V izvedbi za elektronsko industrijo imajo rezalni robovi nesimetrično obliko (majhna faseta). Rezanje trdih žic je najlažje opraviti z rezalnimi robovi, ki imajo simetričen rezalni rob (faseto). Simetrična oblika podaljšuje življenjsko dobo rezalnega robu in zagotavlja optimalno rezanje trde žice.

 

Izbočen zunanji rezalni rob

 

 

primerno za ravno rezanj

Notranji rezalni rob

 

 

primerno za ravno rezanj

Stranske ščipalke simetričen rezalni rob

za varčno večkratno rezanje, za ravno rezanje

Čelne ščipalke

 

 

za varčno večkratno rezanje, na primer žične ograje, za ravno rezanje

 

Rezalni rob brez fasete 

 

za ravno rezanje plastike

Rezalni rob z rahlo faseto – asimetričen rezalni rob

še posebej primerno za sektor elektronike

Rezalni rob z faseto - asimetričen

 

še posebej primerno za trde žice ali vzmet

 

 

 

Mehanska povezava klešč

Zglob klešč igra odločilno vlogo pri prenosu sile in določa mehansko povezavo med dvema ročajema ali deloma klešč. Obstajajo trije pogosti tipi zgloba. Razlikujemo med nastavljivim zglobom, ki ga lahko pretikamo in vstavljenim zglobom. Vstavljen zglob je lahko v standardni izvedbi ali močni K izvedbi klešč.

V primeru nameščenega zgloba ležita oba ročaja klešč en na drugem in sta trdno povezana s preklopom.

GEDORE pogosto uporablja vstavljen zglob pri oblikovanju klešč. Ta optimalno absorbira preneseno silo iz ročaja in jo razporedi do glave klešč. Sedež klešč se nalega med seboj.

Zglob velja za vstavljenega, kadar je zgornji del klešč zarezan tako, de se drugi del klešč lahko vstavi skozi to odprtino. Na zglobu je običajno utor, ki hkrati deluje kot centrirni obroč.

Pretaknjen nastavljiv zglob

"K" močna izvedba zgloba

Vstavljen standardni zglob

 

 

Ročaji GEDORE klešč

Oznaka "TL" vključuje klešče z ročaji, prevlečenimi v modro barvo. Material izboljša občutek oprijema ročajev in zmanjšuje tveganje zdrsa.

Klešče označene z oznako "JC" imajo ročaje sestavljene iz dveh komponent. Ti ročaji ponujajo uporabniku dodatno udobje in varnost. Sestavljeni so iz dveh različnih umetnih mas, kar zagotavljata dolgo življenjsko dobo in varen oprijem v roki. Pred zglobom klešč je na ročaju odebeljen del, ki deluje kot zaščita pred zdrsom. Ročaji so ergonomsko oblikovani, da se popolnoma prilegajo notranji strani roke. To olajša oprijem in zagotavlja optimalen prenos moči. S premikom območja oprijema proti koncu ročaja se poveča prenos sile, kar še izboljša rezalno zmogljivost.

 

Kombinirke 8248 TL s potopno barvanimi ročaji

 

Kombinirke 8248 JC z dvo komponentnimi ročaji

 

 

 

Vrste klešč

 

Univerzalne klešče

Njihova oblika pritegne pozornost in najdemo jih v skoraj vsakem zaboju z orodjem. Univerzalne ali »vodovodarske« klešče imajo nastavljiv mehanizem, ki jih naredi nepogrešljive pri delu s cevmi in maticami. Kdor daje poseben poudarek enostavnosti uporabe in funkcionalnost, bo izbral različico s hitro nastavitvijo, s pomočjo gumba. To omogoča enoročno nastavitev klešč.

 

Kombinirane klešče

Vsestranske in večnamenske: To so kombinirane klešče. Opremljene z dvignjenimi rezalnimi robovi, nazobčanimi, ravnimi čeljustmi in vstavljenim zglobom. So trpežen in zanesljiv pomočnik, s katerim enostavno režete trdo žico, imajo dolgo življenjsko dobo pri prijemih, držanju in rezanju. Za posebne aplikacije na ceveh ali v omejenih prostorih GEDORE ponuja posebne oblike kombiniranih klešč.

 

Stranske in čelne ščipalke

Že njihovo ime pove, kaj je njihova osnovna naloga. Predvsem stranske ščipalke in čelne ščipalke morajo varno in zanesljivo opravljati eno nalogo: rezanje. Stranske ščipalke so primerne za natančno rezanje in stiskanje kablov, žic, žebljev, gume in plastike. Da bi zadostile različnim lastnostim materiala, ki ga je treba rezati, so na voljo v različicah. Zlasti za plastiko (brez fasete), kombinirane, kot klešče za luščenje ali kot čelne ščipalke z dodatno močnim dvojnim zglobom za trdo žico. Klešče za rezanje žice prav tako spadajo v kategorijo stranskih in čelnih ščipalk.

 

Ploščate in okrogle telefonske klešče

Ravne klešče, okrogle klešče, polokrogle klešče, večnamenske klešče in telefonske ter mehanične klešče. Z rezalnim robom, brez rezalnega robu, ravne ali pod kotom. Čeljusti dolge ali kratke. Ponudba ravnih in okroglih telefonskih klešč je raznovrstna.

Če so čeljusti ravne in nazobčane, so klešče najbolj koristne pri držanju in upogibanju. Če pa je prijem bolj pomemben kot držanje, so ravne in okrogle klešče z ravnimi, okroglimi ali nazobčanimi čeljustmi bolj primerne.

Večnamenske klešče s stranskimi rezalnimi robovi in ravnimi okroglimi čeljustmi so najbolj vsestransko uporabne. Držanje, rezanje, luščenje, stiskanje in stiskanje ne predstavljajo težav za te klešče.

Na mehaničnem področju so klešče veliko bolj specializirane. Ker naloge, kot so držanje ali prijemanje na težko dostopnih mestih, strganje, pozicioniranje in sproščanje okroglih, ovalnih ali celo kotnih predmetov, pogosto postavljajo uporabnika pred posebne izzive, so na voljo kot zvite ali pod kotom ukrivljene klešče.

 

Specialne klešče

Večžilni bakreni in aluminijasti kabli, zaključne tuljke, plastična izolacija, trdni vodniki, poravnavanje, upogibanje in sestavljanje v elektronskem sektorju; materiali in obdelovanci z izjemnimi zahtevami za uporabnike in orodja.

GEDORE ponuja široko paleto specializiranih klešč. Na primer, klešče za rezanje kablov s posebno geometrijo rezanja za plastično oplaščenje ali bakrene in aluminijaste kable, samonastavljive in samoodpirajoče odstranjevalce izolacije, VDE klešče, klešče za elektroniko s funkcijo ESD, klešče za stiskanje za neizolirane kontakte, klešče za sestavljanje, za varovalne obroče (Seger) in še veliko več.