Dejavnost podjetja
 

 

Naša dejavnost je prodaja in tehnično svetovanje na področju orodij, strojev ter opreme za obrt in industrijo. ENERGE je generalni zastopnik izdelkov priznanih svetovnih proizvajalcev profesionalnih orodij, strojev in opreme za vzdrževanje in proizvodnjo v industriji.
Nudimo široko paleto ročnih orodij, pripomočkov in delavniške opreme znamke GEDORE. Moment ključi, multiplikatorji momenta, naprave za merjenje momenta in kalibracijo GEDORE TOURQUE SOLUTIONS, PLARAD in NORBAR. Orodja za popravilo vozil GEDORE AUTOMOTIVE (bivši KLANN). Inštalaterska orodja in stroji za obdelavo cevi ROLLER in REMS. Svedri in pribor za vrtanje in vrezovanje navojev BOHRCRAFT. Stroji za vrtanje in vrezovanje navojev VOLUMEC. Kovinsko pohištvo in oprema Polak CZ. Električna in baterijska ročna orodja METABO in DeWALT. Neiskreče in nemagnetno ročno orodje ENDRES TOOLS. Nerjaveče orodje namenjeno uporabi v medicini ter farmaciji A-MAG in STERITOOL. Nemagnetno orodje A-MAG iz Ti - titana za uporabo v medicini, vesoljski tehniki in vojski. Diamantnih rezilk, brusilk in svedrov MARCRIST. Rezilno orodje, ročno orodje, stroji in delavniška oprema LUNA. Kovčki, torbe in zaboji znamke B&W. In še mnogo več.

 

 
Podatki podjetja

Ime podjetja: Energe prodaja in svetovanje d.o.o.

Skrajšano ime podjetja: Energe d.o.o.

Sedež: Cesta na Brdo 85, 1000 Ljubljana

Tel.: +386 1 256 10 56

Fax.: +386 1 256 10 55

Email: info@energe.si

Web: www.energe.si

Direktor: Andrej Drobež

Datum ustanovitve: 22.12.2010

Osnovni kapital: 25.000€

Matična številka: 3870286000

Srg: 2010/47496

Šifra dejavnosti: 46.690

DDV ID številka: SI20093489

Davčni zavezanec: DA

TRR: 29000-0050138672 odprt pri Unicredit Banka Slovenija d.d., Ljubljana


 
Kako do nas

 Prikaži večjo sliko


Družbena odgovornost

V podjetju Energe uresničujemo odgovornost do lokalnega okolja v katerem delamo in živimo tudi z donacijami in sponzorstvi. Tako živimo vrednote, katerim smo se zavezali. Zavzemamo se za podporo perspektivnim študentom, športnikom in projektom.

Skupaj za boljši jutri.


URBAN ROOF

www.urbanroof.si

Notranji rolkarski poligon, plezalni center, plesna dvorana. Pod streho športnega centra Urban Roof urbani športi nikoli ne počivajo. Niti v dežju.

Ekipo Urban Roof za izdelavo poligonov smo opremili s Kress električnimi stroji.

 

FORMULA STUDENT

formula.fs.uni-mb.si

Energe je kot sponzor podprl projekt Formula Student.

Ekipa študentov Fakultete za Strojništvo Univerze v Mariboru je v letu 2011 in 2012 izdelala formulo. Izdelana je bila za udeležbo na evropskem projektu Formula Student, kjer so naši študenti pomerili moči z evropskimi vrstniki.

Formula Student je plod enoletnega truda študentov, ki so dokazali, da se v Sloveniji na področju strojništva dela dobro. Poudarek projekta je na razvoju, glavna področja so: računalniške simulacije delovanja sesalnega in izpušnega sistema, testiranje in nastavljanje motorne elektronike na testni mizi, študija dinamike vožnje in zasnova mehanizmov vzmetenja, številne trdnostne analize šasije, vzmetenja in pogonskega sklopa ter razvoj elektronskih sistemov, kot je robotiziran sekvenčni menjalnik, variabilni sesalni sistem, sistem za nadzor vrtenja pogonskih koles in štartna elektronika. Določeni deli na dirkalniku, kot je motor, so kupljeni, večino posameznih komponent pa študenti konstruirajo sami izključno za potrebe dirkalnika. Tudi kupljeni deli so večinoma nekoliko predelani in previdno umeščeni v celoto, ključno pa je izbrati pravi kompromis med lastnimi in kupljenimi deli ter na koncu konstruirati čim hitrejši dirkalnik. Projekt je bil v letu 2011 uspešno zaključen.

S formulo so se študentje udeležili dveh tekmovanj in sicer v nemškemu Hockenheimu ter italijanskemu Varanu.

Povezave na objave v medijih:

Energe projekt Formula Student podpira tudi v letu 2013.

 


 
Okoljska osveščenost

Odpadna električna in elektronska oprema (OEEO) je zaradi svoje sestave in vsebnosti nevarnih sestavin posebna vrsta odpadkov, zato jo je potrebno ločevati od ostalih odpadkov ter ustrezno obdelati in predelati. V ta namen vas obveščamo, da lahko vašo odsluženo električno in elektronsko opremo brezplačno oddate v zbiralnice družbe ZEOS d.o.o., ki v našem imenu zagotavlja ustrezno ravnanje z OEEO. Vam najbližjo in najustreznejšo lokacijo oddaje OEEO ter ostale informacije lahko najdete na povezavi www.zeos.si. Ena od teh zbiralnic je tudi naše podjetje Energe d.o.o..